Hoppa till innehåll

Köpskydd

Köpskydd med IsakMelin.se

Detta köpskydd utfärdas av IsakMelin AB (org.nr. 559124-8520) med säte i Göteborg och gäller mellan köpare (“du”) och IsakMelin AB (“Vi” eller “www.isakmelin.se”).

Efter att du har genomfört ett köp på www.isakmelin.se så beställer vi boken/böckerna av vår producent och sköter all kommunikation.

Den part som www.isakmelin.se beställer böcker från är nedan angiven som “säljare” och “säljaren”.

För att genomföra köp på www.isakmelin.se måste du acceptera detta avtal, samt Köpvillkor och följa dem i sin helhet.

1. Hur fungerar köpskyddet?

När du har genomfört ett köp så håller www.isakmelin.se dina pengar i tryggt förvar tills du har haft möjlighet att ta emot boken/böckerna och godkänt ordern.

Skulle det uppstå några problem så är dina pengar skyddade enligt www.isakmelin.se köpskydd.

Det här garanterar köpskyddet:

 1. Ordern skickas inom 2–4 dagar arbetsdagar.
 2. Ordern levereras.
 3. Bokens/böckernas skick stämmer överens med beskrivning.
 4. Säljaren har skickat rätt bok/böcker

1.1. Boken skickas inom 2–4 arbetsdagar

Efter att du har genomfört din betalning ska säljaren skicka boken inom 2–4 arbetsdagar och uppdatera status senast klockan 23:59 på den 4e dagen efter beställningsdagen.

Så fort säljaren har skickat din order och uppdaterat status får du meddelande via e-post.

Skulle säljaren mot förmodan inte skicka boken inom 2–4 dagar så har du som kund rätta att avbryta köpet  och hela beloppet för köpet återbetalas då automatiskt till dig.

1.2 Din order levereras

Säljaren kan välja det fraktalternativ som passar säljaren bäst. Säljaren ansvarar för paketering och att ordern skickas till din angivna adress.

Normal leveranstid för en skickad bok är inom 1–3 vardagar, men ibland kan förseningar uppstå. Vi kan därför inte garantera leverans till en specifik dag och reserverar oss alltid för förseningar som kan uppstå.

Det är viktigt att känna till att du ansvarar för att din angivna adress är korrekt och att namn eller C/O finns tydligt uppsatt på brevlådan. Du ansvarar även för att dagligen kontrollera post i din brevlåda efter att en bok har skickats.

Vi erbjuder ingen adressändring när beställningen är genomförd. Men kontakta www.isakmelin.se omedelbart om du har angett felaktiga adressuppgifter. Vi gör alltid vårt bästa för att få kontakt med säljaren och korrigera till rätt adress innan ordern skickas.

Har boken mot förmodan inte kommit fram inom 3–5 vardagar kan du anmäla detta till www.isakmelin.se. Efter klockan 23:59 på den 5e vardagen så godkänns boken automatiskt och då får säljaren betalt.

Du ansvarar alltså för att anmäla att en skickad bok inte har kommit fram. Men oroa dig inte, vi påminner dig via e-post förutsatt att rätt e-post adress lämnats vid beställning.

När du anmäler att en skickad bok inte har kommit fram så förlängs det automatiska godkännandet med ytterligare 2 vardagar, därefter kan du begära återbetalning inom 48 timmar om boken ännu inte har levererats.

Efter att du har begärt återbetalning låser vi pengarna. www.isakmelin.se utreder då vad som har hänt och var försändelsen har tagit vägen. Utredningen kan inkludera tredje part så som fraktbolag, Polismyndighet, bostadsbolag och övriga juridiska personer och privatpersoner som på annat sätt kan vara till hjälp. Därefter fattar www.isakmelin.se ett slutgiltigt beslut baserat på de specifika omständigheterna.

Om du själv har medverkat till att boken inte har levererats till dig debiteras du istället kostnaden för frakt, returfrakt, hantering, minimum 150 kr (summan beror på fraktalternativ men överstiger aldrig 250 kr).

Till exempel:

 • Om boken levereras till ett utlämningsställe eller annan plats och du (eller någon annan för din räkning) sedan inte hämtar ut den inom tidsangivelsen.
 • Om någon för din räkning har hämtat ut boken på aviserat utlämningsställe, men att boken därefter inte når fram till dig.
 • Om något inte stämmer med din angivna leveransadress, till exempel att namn (eller tillagd C/O) saknas på brevlådan.

1.3 Bokens skick stämmer överens med beskrivning

När du har tagit emot boken ska du noggrant kontrollera att bokens skick stämmer överens med säljarens beskrivning. Om du anser att bokens skick är väsentligt sämre än beskrivning ska du anmäla detta inom 24 timmar eller innan boken godkänns automatiskt till www.isakmelin.se.

Vid anmälan lämnar du information som ligger till grund för vilken ersättning som du kan få.

Du har även rätt att skicka tillbaka boken och få full ersättning om skicket är avsevärt mycket sämre än säljarens beskrivning.

Efter din anmälan har vi 48 timmar på oss att ta ställning till din anmälan eller inleda en tvist. Vi försöker dock alltid hitta en lösning som är rättvis för alla parter.

1.4 Säljaren har skickat rätt bok

När du har tagit emot boken ska du noggrant kontrollera att säljaren har skickat rätt bok.

Om boken är fel ska du anmäla detta och lämna information om vilken bok som du har mottagit. Du har rätt att skicka tillbaka den felaktiga boken och få korrekt bok eller få tillbaka dina pengar.

Efter din anmälan har vi 48 timmar på oss att ta ställning till din anmälan eller inleda en tvist. Vi försöker dock alltid hitta en lösning som är rättvis för alla parter.

Gäller dock inte om säljaren skickade rätt bok, men du köpte fel bok och vill lämna tillbaka den.

2. Övrigt

 • Anmälan görs via kontaktformuläret inne på www.isakmelin.se alternativt till info@isakmelin.se .
 • Påminnelse skickas till din e-postadress och i vissa fall via sms till ditt angivna telefonnummer. Du ansvarar för att du kan ta emot e-post och eventuella sms från www.isakmelin.se .
 • Anmälan om att en bok inte har kommit fram eller att något är fel med boken behöver göras inom 5 vardagar från det att en bok är uppdaterad som skickad. Efter 5 vardagar godkänns boken automatiskt och säljaren får betalt. Då upphör köpskyddet att gälla, oavsett om boken inte har kommit fram eller om något är fel med boken.
 • Köpskyddet gäller endast om du har angett korrekt leveransadress, samt korrekta personuppgifter.
 • Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls och kan leda till åtal. www.isakmelin.se förbehåller sig även rätten att gå vidare med civilrättsliga åtgärder vid misstanke om bedrägeri.