Hoppa till innehåll

FILOSOFIN BAKOM KONCEPTET

Så länge jag kan minnas så har en hälsosam kosthållning handlat om att äta ”närings-optimalt” eller inte alls. Åt man inte ris och kyckling med lite tillhörande broccoli så gjorde man fel, inte bokstavligt men jag tror att du som läser det här nog förstår vad jag menar. Speciellt om man någon gång dessutom har följt ett kostschema.

De flesta känner nog till många andra vägar man kan gå, som är aningen mer strukturerade men som ändå innebär att man behöver utesluta vissa livsmedel eller näringsämnen. Dieter likt dessa brukar dock vara uppbyggda kring generella riktlinjer, utan hänsyn någons individuella energibehov, vilket blir fel med tanke på hur olika vi alla är. Dessa blir även väldigt enformiga med tiden och även om vissa dieter kan funka för somliga, så är min egna subjektiva uppfattning att sannolikheten är större, att det bara blir något som håller en distraherad för stunden.

På grund av att jag själv varit en av alla som suttit fast i en extremt enformig kosthållning som satte mitt liv på paus, mer än inbjöd till att njuta av det, så vet jag hur det känns. Med en tidigare kockutbildning, passion för matlagning och ett tålamod som till slut fick nog, så lyckades jag successivt lägga det livet bakom mig. Detta i kombination med att min teoretiska kunskap blev tillräckligt bred för att motbevisa det man inte tror är möjligt. Att kunna äta ”kakan” och samtidigt behålla den. Med andra ord – Äta gott och må bra av det man äter, genom ett balanserat energiintag i form av välbekanta rätter som de flesta av oss garanterat känner igen.

För 3 år sedan 2020, efter 1 års hårt arbete i form av tusentals tim i köket/framför datorn och nästan tre kvarts miljoner investerade kronor, så släppte jag äntligen min kokbok ”Mat Rätt”. Denna blev mitt första bidrag till att på ett konkret sätt mena på att livet är för kort för att inte njuta av det, till hjälp av hjälp mat som dessutom får en att orka vara den bästa versionen av sig själv. Nu exakt tre hela år senare, så har jag tagit det steget längre ändå för ytterligare ökad frihet i främst köket, och ca 7-8 gånger fler recept på menyn för dig som liksom mig älskar mat och vill kunna njuta av varje tugga.

Min handbok är lösningen för dig som vill bli sin version 2.0 en tugga i taget, utan att behöva tänka för mycket och som vill göra det enda livet man har till det enda man behöver. Så jag hoppas att du vill göra mig sällskap med hjälp av filosofi som summerats i handboksformat, och med sikte på att göra resan till den viktigaste delen för att till slut nå det mål man eftersträvar!